Snelle Verhalenmakers

In deze podcast dagen de auteurs Liz Brouwer en Alma Justina (Els en Esther) elkaar uit om binnen een uur een kloppend verhaal in elkaar te zetten. Wordt dat Fame of Shame?

Muziek: De Sirenen desirenen.yolasite.com

                                        

Afl. 1 Paul

Paul werkt als uitzendkracht en vindt dat hij schandalig weinig verdient. Eigenlijk is hij ontevreden over alles wat hij tot nu toe heeft gepresteerd maar liever dan de schuld daarvoor bij zichzelf te zoeken, legt hij die bij een ander. En hij weet wel wie daarvoor gaat betalen….

Afl. 2 Jeremy

Jeremy leidt een geordend leven. Wanneer die ordening op een abrupte manier wordt verstoord slaat de paniek bij hem toe..

Afl. 3 Bibi

Bibi is mooi en sensueel. Maar achter al die schoonheid schuilt een vrouw met geheimen. Geheimen waar je liever niets van weet…

Afl. 4 De kale zangeres

De kale zangeres is een theaterstuk van Ionesco, waar overigens geen kale zangeres in voorkomt. De Snelle verhalenvrouwen vinden het tijd om wel een (absurdistisch) verhaal over haar te vertellen.

Afl. 5 Het straatje van Vermeer

Een verhaal gebaseerd op een schilderij van Johannes Vermeer: Het straatje. Engelina’s moeder handelt in pens en wil graag dat haar dochter trouwt met Hendrikus Grauw, een ambtenaar van de VOC. Engelina heeft andere plannen.

Afl. 6 Het straatje deel 2

Engelina en Lucas zijn op weg naar een van de haringschuiten. Daarmee willen ze uit Delft vertrekken, op de vlucht voor Hendrik Grauw. Engelina realiseert zich dat ze geen geld bij zich hebben en ze besluiten dat eerst te gaan halen. Misschien was dat niet zo’n goed plan…

Afl. 7 Het straatje deel 3

Engelina wacht tevergeefs op Lucas en besluit dat er niets anders opzit dan weer naar huis te gaan. Daar ontdekt ze dat er meer redenen zijn waarom haar moeder zo graag wil dat ze met Hendrik Grauw trouwt…….